Onze winkel/ showroom is geopend van di-vr: 10.00 - 17.00 uur en zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Telefonisch zijn wij van dinsdag t/m vrijdag bereikbaar tussen 10.00 en 17.00 uur (op zaterdag zijn wij telefonisch niet bereikbaar). 

Bent u op zoek naar een mooie haard of kachel? Dan wilt u zeker weten dat u een prima product aanschaft. En dat onder voorwaarden die voor u gunstig zijn. Een haardenzaak die is aangesloten bij de Nederlandse Haarden- en Kachelbranche (NHK) waarborgt die zekerheid. De NHK-detaillist staat voor vakmanschap, verantwoordelijkheid en veiligheid. Mijnders Haarden is lid van het NHK

Vakmanschap

De ruim tachtig NHK-detaillisten hebben een passie voor alles wat te maken heeft met vuur in en om het huis. Zij moeten voldoen aan strenge eisen. Door regelmatige controles ziet het NHK erop toe dat leden en hun personeel ook kwalitatief up-to-date blijven.

Opleiding

Om lid te worden van het NHK moet de detaillist beschikken over het diploma Vakopleiding Installateur Haarden, Kachels en Rookkanalen. Deze opleiding heeft de overheid geaccrediteerd. Alleen dit diploma geeft recht op de erkenning van de Stichting EVIS. Deze erkenning is eveneens verplicht, wil een detaillist lid worden van de NHK.

Expertise

De markt van haarden en kachels verandert. Om op de hoogte te blijven, nemen de NHK-detaillist en zijn personeel regelmatig deel aan opfriscursussen. Hun brede expertise kleurt niet alleen het advies dat u als consument krijgt. Ook de vakbekwame wijze waarop de NHK-detaillist uw haard of kachel installeert, geeft vertrouwen.

Verantwoordelijkheid

De NHK-detaillist neemt altijd de verantwoordelijkheid voor de installatie van de door u gekochte haard of kachel. Die verantwoordelijkheid strekt zich uit over het gehele proces: van ontwerp tot en met oplevering en nazorg. Een lid van het NHK verkoopt alleen haarden en kachels van geselecteerde fabrikanten. Zij leveren immers een kwaliteit met dezelfde hoge standaard als wij van de NHK-detaillist vragen. Het gaat tenslotte om uw sfeerbeleving.

Veiligheid

Vakmanschap en verantwoordelijkheid staan beide in dienst van de veiligheid. U wilt zorgeloos kunnen genieten van de sfeer die een haard of kachel uitstraalt. Dan moet u aankunnen op de veiligheid ervan. De NHK-detaillist is zich daarvan zeer bewust. In zijn advies aan u speelt het leefmilieu in en rond uw woning dan ook een belangrijke rol. Hij beoordeelt de randvoorwaarden die nodig zijn voor een veilig en zorgeloos genieten. Indien nodig kijkt hij hoe die geoptimaliseerd kunnen worden. Hij installeert alleen een haard of kachel als een duurzaam veilige werking daarvan mogelijk is.

Op grond van de Europese Richtlijn Hernieuwbare Energie (RES) bevordert de Nederlandse overheid dat houtgestookte haarden, kachels en ketels alleen nog worden geïnstalleerd door, of onder toezicht van, een gecertificeerde installateur die in het bezit is van een diploma van een namens de overheid geaccrediteerde vakopleiding.

Erkende DE-bedrijven laten alle door hen verkochte houtgestookte haarden, kachels en ketels installeren door, of onder toezicht van, zo'n gecertificeerde DE-installateur*.
Ten bewijze hiervan ontvangt u bij de oplevering een door deze gecertificeerde installateur ondertekende verklaring. Zo weet u zeker dat uw toestel is geïnstalleerd door een vakkundig installateur die, om zijn certificering geldig te houden, regelmatig moet deelnemen aan opleidingen en examens die namens de overheid jaarlijks worden gecontroleerd en geaccrediteerd.

* Het begrip "gecertificeerd DE-installateur" sluit aan bij de tekst in de Europese Richtlijn en de daarop gebaseerde Nederlandse regelgeving.
Het betreft de man of vrouw die de haard, kachel of ketel daadwerkelijk bij u installeert of daarop toezicht houdt. In de praktijk is deze persoon eigenaar van een installatiebedrijf of daar als medewerker in dienst. Deze gecertificeerde DE-installateurs vindt u terug in het register van DE-gecertificeerde installateurs.

evis logos

De branchevereniging Nederlandse Haarden- en Kachelbranche heeft, om consumenten zekerheid te bieden dat een installateur over de juiste kennis en kunde beschikt om haarden en kachels op een goede en veilige manier te installeren, enkele jaren geleden het initiatief genomen voor een officiële erkenningsregeling voor installateurs van haarden.

Aan zo'n erkenning kunnen de betere installateurs worden herkend, waarbij u zeker weet dat u met een vakbekwaam bedrijf te maken heeft.

Voor het afgeven van deze erkenningen is de onafhankelijke Stichting Erkenningsregelingen voor Installateurs van Sfeerverwarming - kortweg Stichting EVIS - opgericht.
Elk jaar opnieuw worden alle erkende bedrijven door deze stichting beoordeeld of zij nog aan de strenge eisen voor erkenning voldoen. Maar ook tussentijds worden de door erkende bedrijven uitgevoerde of nog in aanbouw zijnde projecten steekproefsgewijze door speciaal opgeleide inspecteurs beoordeeld.

Een haard of kachel koop je niet elke dag.

En als consument wil je dan natuurlijk wel graag weten met wie je daarvoor in zee gaat.
In heel Nederland zijn inmiddels installateurs van sfeerverwarming die het predicaat "Erkend installateur" van de Stichting EVIS mogen voeren.