Onze winkel/ showroom is geopend van di-vr: 10.00 - 17.00 uur en zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

 

NHK: de zekerheid van vakmanschap, verantwoordelijkheid en veiligheid

Bent u op zoek naar een mooie haard of kachel? Dan wilt u zeker weten dat u een prima product aanschaft. En dat onder voorwaarden die voor u gunstig zijn. Een haardenzaak die is aangesloten bij de Nederlandse Haarden- en Kachelbranche (NHK) waarborgt die zekerheid. De NHK-detaillist staat voor vakmanschap, verantwoordelijkheid en veiligheid. Mijnders Haarden is lid van het NHK

Vakmanschap

De ruim tachtig NHK-detaillisten hebben een passie voor alles wat te maken heeft met vuur in en om het huis. Zij moeten voldoen aan strenge eisen. Door regelmatige controles ziet het NHK erop toe dat leden en hun personeel ook kwalitatief up-to-date blijven.

Opleiding

Om lid te worden van het NHK moet de detaillist beschikken over het diploma Vakopleiding Installateur Haarden, Kachels en Rookkanalen. Deze opleiding heeft de overheid geaccrediteerd. Alleen dit diploma geeft recht op de erkenning van de Stichting EVIS. Deze erkenning is eveneens verplicht, wil een detaillist lid worden van de NHK.

Expertise

De markt van haarden en kachels verandert. Om op de hoogte te blijven, nemen de NHK-detaillist en zijn personeel regelmatig deel aan opfriscursussen. Hun brede expertise kleurt niet alleen het advies dat u als consument krijgt. Ook de vakbekwame wijze waarop de NHK-detaillist uw haard of kachel installeert, geeft vertrouwen.

Verantwoordelijkheid

De NHK-detaillist neemt altijd de verantwoordelijkheid voor de installatie van de door u gekochte haard of kachel. Die verantwoordelijkheid strekt zich uit over het gehele proces: van ontwerp tot en met oplevering en nazorg. Een lid van het NHK verkoopt alleen haarden en kachels van geselecteerde fabrikanten. Zij leveren immers een kwaliteit met dezelfde hoge standaard als wij van de NHK-detaillist vragen. Het gaat tenslotte om uw sfeerbeleving.

Veiligheid

Vakmanschap en verantwoordelijkheid staan beide in dienst van de veiligheid. U wilt zorgeloos kunnen genieten van de sfeer die een haard of kachel uitstraalt. Dan moet u aankunnen op de veiligheid ervan. De NHK-detaillist is zich daarvan zeer bewust. In zijn advies aan u speelt het leefmilieu in en rond uw woning dan ook een belangrijke rol. Hij beoordeelt de randvoorwaarden die nodig zijn voor een veilig en zorgeloos genieten. Indien nodig kijkt hij hoe die geoptimaliseerd kunnen worden. Hij installeert alleen een haard of kachel als een duurzaam veilige werking daarvan mogelijk is.