Gashaarden

Gashaarden komen in allerlei soorten en maten en verschillende uitvoeringen. Groot, klein, vrijstaand of ingebouwd en van klassiek tot zeer modern. De keuze is groot en waar je voor kiest hangt natuurlijk volledig af van de wensen en wat past in het interieur. Te veel keuze om op te noemen, en dan hebben we het nog niet eens over de verschillende modellen. Denk hierbij aan inzet gashaarden, inbouw gashaarden, vrijstaande gashaarden, of vrij hangende gashaarden. Het kiezen van de juiste gaskachel kan dan ook een echte uitdaging zijn. Bij Mijnders Haarden ben je aan het juiste adres voor een uitgebreid assortiment en natuurlijk ook persoonlijk advies.

Meer weten over gashaarden?

Je ziet gashaarden al jaren in verschillende Nederlandse huishoudens. Vroeger was dit natuurlijk primair voor de warmte. Inmiddels is het meer voor de sfeer en gebruiksgemak. De uiteenlopende mogelijkheden van een gashaard zorgt ervoor dat er altijd wel een open haard op gas is die in het interieur past. We vertellen je er graag meer over in onze showroom, waar de verschillende modellen uitgestald staan en leggen graag de voordelen en mogelijkheden met vuurzichten aan je uit.

Vijf aankooptips bij het kopen van een gashaard

Je koopt natuurlijk niet zomaar een gashaard. Bepaalde dingen zijn belangrijk bij het aanschaffen van een gaskachel. Daarom hebben wij een aantal factoren op een rij gezet:

1. Functie van de haard: moet deze enkel verwarmen, of is de gashaard meer voor sfeer in de kamer? De functie van de haard en de ruimte bepalen het vermogen van de haard.

2. Design: wat heeft de voorkeur? Denk aan het design en stijl van de woonkamer, of het design van de gewenste haard of meubel?

3. Meubel: wenst je een meubel bij de gaskachel, of kies je liever een vrijstaande haard?

4. Vuurzicht: vanuit welke positie zijn de vlammen zichtbaar en wat past in het interieur

5. Maatvoering: welke afmeting heeft de gekozen ruimte? Afhankelijk hiervan kan je kiezen voor een smalle of juist een brede gashaard.

Vuur aanzicht gaskachels

De manier waarop de haard zichtbaar is in huis en hoe je het vuur ziet is natuurlijk belangrijk. Dat weten we bij Mijnders Haarden maar al te goed! Daarom zetten we het voor je uiteen wat de overwegingen kunnen zijn voor het zicht op het vlammenspel:

Voorzijde het vuur vanaf één kant, met alle aandacht op de vlammen.

 2-zijdig Vuur zichtbaar vanaf twee kanten. Prachtig om bijvoorbeeld in een hoek te plaatsen.

3-zijdig Vuur van drie verschillende kanten. Een werkelijk panoramisch vlammenspel.

4-zijdig Vuur van alle kanten. Zo kijk je letterlijk door de haard heen. 

Voordelen van een gashaard

Gashaarden hebben diverse voordelen, daarom zetten we de belangrijkste voor je op een rijtje.

– Tegenwoordig nauwelijks van een echt houtvuur te onderscheiden

– Met één druk op de knop staat de haard aan

– Mooi om in te bouwen in de woning

– Weinig onderhoud nodig

Een gashaard onderhouden

Het is natuurlijk volledig logisch dat een gaskachel onderhoud nodig heeft. Zo moet de kachelruit met enige regelmaat schoongemaakt worden en is het belangrijk dat de waakvlam stofvrij blijft. Bij Mijnders Haarden kan je terecht voor advies en natuurlijk ook periodiek onderhoud.

Wil je een Gashaard kopen?

Kom dan eerst langs in onze showroom en bekijk ons assortiment in Zeijen. Na het zien van verschillende modellen adviseren we je graag. Ben je helemaal overtuigd en wil je een gashaard kopen? Dan staan onze experts voor je klaar en denken graag mee met de mogelijkheden thuis.