Pelletkachels

Pelletkachels leveren de gezelligheid en de warmte van houtkachels, met het bedieningsgemak van gaskachels. De pelletkachels zijn met een display, afstandsbediening of via een tablet te programmeren zodat je het reservoir helemaal kunt vullen met pellets.


Na het vullen heb je er de rest van de dag geen omkijken meer naar. Het is belangrijk om je van tevoren goed te laten informeren over de voor- en nadelen van een pelletkachel t.o.v. van houtkachels of gashaarden. Pas daarna weet jij als gebruiker van een pelletkachel of deze ook echt bij jouw wensen en behoeften past. Bij Mijnders Haarden kan je terecht voor pelletkachels van vele A-merken die echt wat toevoegen aan je interieur en natuurlijk de gehele woning. Ben je opzoek naar een mooie en sfeervolle pelletkachel? Bekijk dan hier ons online assortiment of kom langs in de showroom in Zeijen.

Meer over een Pelletkachel

Een pelletkachel combineert warmte met bedieningsgemak. Zo hoef je de pelletkachel maar één keer per dag te vullen. De pelletkachel laat vervolgens de vlammen fijn knisperen, geeft een heerlijke warmte en is ook een echte blikvanger in de woonkamer. Maar er is zoveel keuze, welk type past nou in jullie woning? Pelletkachels komen in vele soorten, maten, materialen en ook kleuren. Daarnaast is er keuze uit stijlen, denk maar eens aan moderne pelletkachels, grote of kleine pelletkachels, en niet te vergeten ook klassieke uitstraling bij kachels. Bij Mijnders Haarden vertellen we je graag meer over de verschillende opties en mogelijkheden, bespreken de voor- en nadelen, welke modellen er beschikbaar zijn en met welke zaken je rekening moet houden.

Hoe wil je het vuur zien?

Er zijn verschillende vuur aanzichten beschikbaar bij pelletkachels. Hoe het vuurzicht is hangt mede af van het aantal glasruiten van de haard. We leggen graag de mogelijkheden uit:

Front pelletkachels Vuur zichtbaar vanaf één kant, de voorkant.

Tweezijdige pelletkachels Vuur vanaf twee kanten zichtbaar, ook wel hoekhaarden genoemd.

Inbouw palletkachels Het vuur is verwerkt in de muur en zichtbaar vanaf de voorzijde.

Inbouw palletkachels Het vuur is verwerkt in de muur en zichtbaar vanaf de voorzijde.

Voor- en nadelen pelletkachels

pelletkachels bieden een aantal voordelen en nadelen. Daarom leggen we het graag uit

Voordelen

Hoog rendement
Sfeer, warmte én gezelligheid
Breed assortimentJarenlang genieten van sfeer
CO2-neutraal
Bedieningsgemak, met 1 druk op de knop vuur
Eenvoudige installatie
Aan te sluiten op je CV

Nadelen
Minder natuurlijke vlam
Regelmatig onderhoud
Opslag pellet korrels

Verschillende type pelletkachels

Pelletkachels in de woonkamer zorgen voor een gezellige sfeer en het rendement van de kachels is zeer goed. Hierdoor is het stoken met pelletkorrels een milieubewuste keuze. Een pelletkachel stoot binnen bijna geen fijnstof uit in de woning. Bij het kiezen voor een pelletkachel is het van belang dat je een juiste keuze maakt voor het aantal kW. Kies je een te laag vermogen dan is het praktisch onmogelijk om de ruimte warm te krijgen en bij een te hoog vermogen wordt het juist snel te heet waardoor de haard amper voluit kan branden wat juist resulteert in een hogere milieubelasting vanwege een onvolledige verbranding.

 

 

Keuze voor pelletkachel Pelletkachels zijn voorzien van een elektronisch gestuurde verbranding (behalve de Altech pelletkachels), een geaard stopcontact is hierbij wel noodzakelijk, indien deze niet aanwezig is kunnen wij deze natuurlijk voor je aanleggen. De afvoersystemen van pelletkachels zijn altijd voorzien van een rookgasventilator (alleen de Altech pelletkachels zijn motorloos en stroomloos). Voorheen beloonde de overheid mensen die een pelletkachel aanschaften d.m.v. het verstrekken van subsidie. Maar dat is tegenwoordig (anno 2022) niet meer het geval.

Pelletkachel kopen?

Ben je opzoek naar de juiste pelletkachel maar weet je niet exact wat de juiste is voor jouw woning? Of zit je nog in een oriënteerde fase en verken je de verschillende mogelijkheden, schroom niet en kom langs bij Mijnders Haarden in Zeijen. In onze showroom voorzien we je graag met vrijblijvend en een op maat gemaakt advies. Wil je verschillende soorten en types pellethaarden zelf bekijken, kom dan langs in onze showroom en we verkennen graag samen de mogelijkheden voor jullie woning. Het kiezen voor een pelletkachel is niet alleen voor de warmte, het is zoveel meer. Loop eens binnen bij Mijnders Haarden en we assisteren je met raad en daad. Van ontwerp, levering, installatie en onderhoud. Bij ons ben je aan het juiste adres.