De voordelen van speksteenkachels

Speksteenkachels zijn hout gestookte accumulatiekachels waarmee je op een uiterst efficiënte manier kan stoken. De warmte wordt optimaal benut waardoor je met weinig hout veel warmte kan genereren voor een lange tijd omdat de speksteen de warmte opneemt en deze urenlang blijft uitstralen.  

De voordelen van een speksteenkachel zijn bijna te veel op te noemen:

  1. Duurzaam, kan tot wel 100 jaar meegaan
  2. Kostenbesparend, verbruikt veel minder hout dan een klassieke houtkachel
  3. Hoog rendement, tussen de 80 en 95%
  4. Comfortabele stralingswarmte
  5. Langdurige afgifte van de warmte
  6. Milieuvriendelijk
  7. Onderhoudsvriendelijk
  8. Veilig

Waarom speksteen?

Speksteen is een natuurproduct wat gemakkelijk te verwerken is. Het is een zachte soort steen wat de eigenschap heeft om snel veel warmte te kunnen opnemen.
Deze warmte wordt vervolgens geleidelijk afgeven aan de omgeving. In vergelijking met andere steen types is de warmteopnamecapaciteit van speksteen ruim twee keer hoger en gaat de warmtegeleiding ruim 10 keer sneller. De steen slaat de warmte van vuur op en geeft deze opgeslagen warmte vervolgens af gedurende de rest van de dag. Het kan soms meer dan 6 uur duren voordat speksteen afgekoeld is.

Stralingswarmte verhoogt comfort

Speksteenkachels geven stralingswarmte en veroorzaken minder droge lucht, wat zorgt voor een veel prettiger leefklimaat in je huis. Deze warmte is bovendien bijna een heel etmaal constant. Zowel de wand- als luchttemperatuur van de kamer blijven daardoor gelijk. Dit komt omdat de muren van de kamer fungeren als warmtebuffer en door de warmte van de kachel worden opgewarmd. Door de constante stralingswarmte is er minder stof in beweging en voelt men zich bij een lagere luchttemperatuur behaaglijk. Desondanks voelt de warmte prettig aan, is niet benauwd en het ademt fijn. De straling van de speksteenkachel zorgt namelijk voor directe warmte op het lichaam en voldoende warmte in huis voor een comfortabel en warm klimaat in je huis.

Altech Grande Nobles Depot 

De Altech Grande Nobles Depot is een speksteenkachel van bescheiden formaat maar levert grootse prestaties. Deze houtkachel heeft alle eigenschappen die je van een speksteenkachel kunt verwachten. De Grande Nobles  Depot straalt tot wel 8 uur nadat het vuur gedoofd is warmte uit, maximaal comfort dus met minimaal houtverbruik. De Altech Grande Nobles Depot is te bekijken in onze showroom en wij kunnen deze prachtige kachels op korte termijn leveren.

Jydepejsen Troja 44

Deze mooie Deense speksteen kachel is in meerdere opzichten uniek. De massieve houtkachel is perfect voor grotere woningen. De bekleding is zowaar een kunstwerk op zich, omdat het natuurlijke uiterlijk van de stenen iedere kachel zijn eigen fraaie design verleent. De Jydepejsen Troja 44 staat opgesteld in onze showroom in Zeijen en is snel leverbaar!

Andere berichten

Je houtkachel schoonmaken doe je zo!

Afgelopen winter hebben houtkachels weer veel branduren moeten maken. Tijdens het stoken blijft er vanzelfsprekend as achter in de verbrandingskamer. Te veel as in de

Oude haard is geld waard

Geheel 2024, 10% korting bij aankoop van een nieuwe haard met inruil van je oude haard! Schonere vuren, in welke vorm dan ook, dragen bij

Gerealiseerde kachels

Oude haard is geld waard

Geheel 2024, 10% korting bij aankoop van een nieuwe haard met inruil van je oude haard! Schonere vuren, in welke vorm dan ook, dragen bij